Mahjong Het Terras

Mahjong is een spel waarbij kennis, tactiek, inzicht en geluk een rol spelen.

Ben je bekend met Mahjong en wil je meespelen in een club? Dan ben je  vanaf donderdag 12 september (19.25 – 21.45 uur) welkom in dorpshuis Het Terras.

Meer informatie en/of aanmelden via: mahjong.terras@gmail.com

 

Mahjong Het terras
Mahjong Het terras

Bron wikipedia

Mahjong is een gezelschapsspel. Het komt van het Standaardmandarijnse woord Majiang (麻将), in het Standaardkantonees wordt het spel Màa Chuk (麻雀) genoemd.

Bijna elke volwassen Chinees speelt mahjong [bron?]. Ook in Japan, Korea, de Filipijnen en Taiwan wordt mahjong gespeeld, evenals – maar in veel mindere mate – de westerse wereld. De regels kunnen van plaats tot plaats variëren.

In Nederland bestaat sinds 2004 de Nederlandse Mahjong Bond, die betrokken is bij de organisatie van tal van toernooien. Van oudsher werden daarbij de Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS) aangehouden; evenals de regels van De Rode Draak, een variant op de klassieke Chinese regels. Maar de laatste jaren zijn vooral de moderne Chinese en Japanse varianten sterk in opmars, zoals Hongkong mahjong, Riichi mahjong en de nieuwe internationale Mahjong Competitie Regels (MCR), ook wel “Chinees Officieel” genoemd. In Suriname is de lokale variant matjok zeer populair.