Mahjong in Het Terras Santpoort Noord

Mahjong is een spel waarbij kennis, tactiek, inzicht en geluk een rol spelen.

Ben je bekend met dit spel en wil je meespelen in een club? Dan ben je  elke donderdag  (19.25 – 21.45 uur) welkom in dorpshuis Het Terras.

Meer informatie en/of aanmelden via: mahjong.terras@gmail.com

 

Mahjong Het terras
Mahjong Het terras

Bron wikipedia

Het is een gezelschapsspel. Het komt van het Standaardmandarijnse woord Majiang (麻将), in het Standaardkantonees wordt het spel Màa Chuk (麻雀) genoemd.

Bijna elke volwassen Chinees speelt dit spel. Ook in Japan, Korea, de Filipijnen en Taiwan wordt dit gespeeld, evenals – maar in veel mindere mate – de westerse wereld. De regels kunnen van plaats tot plaats variëren.

In Nederland bestaat sinds 2004 de Nederlandse Mahjong Bond, die betrokken is bij de organisatie van tal van toernooien. Van oudsher werden daarbij de Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS) aangehouden; evenals de regels van De Rode Draak, een variant op de klassieke Chinese regels. Maar de laatste jaren zijn vooral de moderne Chinese en Japanse varianten sterk in opmars, zoals in Hongkong, Riichi en de nieuwe internationale Mahjong Competitie Regels (MCR), ook wel “Chinees Officieel” genoemd. In Suriname is de lokale variant matjok zeer populair.