Gebruikers Het terras

Het Terras

Gebruikers Het Terras

De Gebruikers Het Terras hebben zich in de afgelopen periode ingezet voor behoud van alle ruimtes in het Dorpshuis voor activiteiten van en voor buurtbewoners. Het plan was om de bovenverdieping te veranderen en verhuren als kantoorruimte. Tegen deze plannen zijn wij in verzet gegaan.  De gemeente Velsen zegt dat de bezettingsgraad van het dorpshuis 51% is , later blijkt dat dit rapport is gemaakt in 2016 dit is net een jaar na de opening van Het Terras. Er wordt vergeten dat er ook wat opstartproblemen waren, je moet een nieuw dorpshuis ook even de tijd gunnen om hun activiteiten weer op te zetten. (inmiddels licht dit percentage hoger) Met hun voorstel tot inkrimping van de activiteitenruimtes aangevuld met kantoorruimtes zou het gebouw beter benut worden. Wij vinden dit een verkeerd voorstel, wij hadden eigenlijk van de gemeente verwacht dat de gemeente het dorpshuis zouden helpen met het doel waar het voor bestemd is. Om er kantoor ruimte van te maken is wel een erg makkelijke oplossing.

De Toekomst van Dorphuis Het Terras

De Gebruikers Het Terras vinden dat het Dorpshuis het bruisende hart van de wijk moet zijn met activiteiten voor jong en oud. Wij willen er ook alles aan doen om de mogelijkheden van het Dorpshuis onder de aandacht te brengen van de inwoners van Santpoort Noord. Op dit moment worden niet alle ruimtes wekelijks gebruikt. Dus heeft u een activiteit of zou u er een willen ontwikkelen dan kunt u wellicht een ruimte huren. De activiteit kan van alles zijn; een (creatieve) club, een koor, een workshop, beweegactiviteit, noem maar op. Voorwaarde is dat het voor bewoners uit de buurt toegankelijk moet zijn (dus geen besloten club) en dat het ontmoeting en verbinding tot doel moet hebben. Ruimtes kunnen niet verhuurd worden voor feesten en partijen

Het zou mooi zijn als we met elkaar het gebruik van Het Dorpshuis kunnen optimaliseren en iedereen kan deelnemen aan leuke en interessante activiteiten. Er zijn al verschillende ideeën in ontwikkeling zoals het houden van lezingen, verhalenvertellers, sociale hulppost voor senioren, workshop Oosterse Keuken. Om dit allemaal te kunnen realiseren hebben we ook nieuwe vrijwilligers nodig, zowel meedenkers als uitvoerders. Bent u enthousiast geworden en heeft u leuke ideeën of voorstellen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Namens de gebruikers, Aad Vogel

gebruikers Het Terras
gebruikers Het Terras
Piet Paree Het Terras Santpoort
Piet Paree Het Terras Santpoort